Maalehe hoidisekonkurss 22.09.2021

Maaleht koos Põltsamaa ekspertidega selgitab parima hoidise juba 11. korda.

Konkursist

Traditsiooniline Maalehe hoidisekonkurss toimub 22.09.2021 Maalehe toimetuses. Konkursil osalemiseks too oma hoidis Narva mnt 13, Tallinn 1. korrusel asuvasse klienditeenindusse 20.-21.09.2021. 


Ootame osalema Eestimaal kasvatatud toorainest valmistatud hoidiseid.

Eesti parima hoidise, mis oleks suupärane kõigile, selgitab välja asjatundjate žürii. Oodatud on nii soolased kui ka magusad hoidised.


Parimatele on auhinnad ja üllatused pannud välja 

Maaleht, Põltsamaa, Fiskars ning Iittala. 

Liitu ka üritusega Facebook'is siin.

Auhinnad

Peaauhind: Toidukuivati Vital Air

Võimekas abimees igale hoidistajale ja kodukokale. 

(väärtus 229,99 €)

II koht: Iittala Raami kollektsiooni komplekt

Jasper Morrisoni disainitud Iittala Raami kollektsiooni komplekt kuuele, kuhu kuuluvad läbipaistvast klaasist kausid ja linases toonis joogiklaasid. (väärtus 170 €)

III koht: Fiskarsi köögitarvikute komplekt

Fiskarsilt wok-pann, kaks nuga, sõel, pastalusikas, mõõtelusikas ja tangid.
(väärtus 150 €)

Tingimused

Konkursile sobiv ja edukas koduhoidis on:

  • Eestimaal kasvatatud puu- või köögiviljast;
  • pakendatud toatemperatuuril säilitamiseks ettenähtud pakendisse (näit. klaas);
  • külje peale (mitte kaanele) paigaldatud etiketiga, kus kirjas nii hoidise kui ka hoidistaja nimi;
  • varustatud täpse retseptiga, kus kirjas toote nimi, autor, kontakt (telefon, võimalusel e-post), kõik hoidises olevad koostisosad koos mõõtühikutega (g, ml jne) ja valmistamise viis (kuumtöödeldud, värske ja jahutatud, püree vms);

Hoidisekonkursi võitjad 2011-2020

2011

2012

“Pihlaka paitus”

Hoidise valmistas Tiia Kokmann .

“Kuldne sügis”

Hoidise valmistas Olustvere TMK.

2013

2014

"Sidrunikreem"

Hoidise valmistas Aime Lillevälja.

 "Aprikoosi pai sõbrale" 

Hoidise valmistas Kaia Iva.

2015

2016

"Kõrvitsa-astelpaju lisand" 

Hoidise valmistas Carina Kukk.

"Särtsukas"

Hoidise valmistas Juta Arujõe.

2017

2018

"Mehhiko amps" 

Hoidise valmistas Inge Must.

„Marineeritud punane sibul“

Hoidise valmistas Pärnumaa Kutsehariduskeskus.


2019

2020

"Porgandivõie seesamiseemnetega”
Hoidise valmistas
 Pärnumaa Kutsehariduskeskus.

„Porgandi-sidruni moos“

Hoidise valmistas Tiia Kokmann-Konsap.